phone 088 - 05 99 777 email contact opnemen info support account_circle direct inloggen

ODR-koppeling: instellen

Werkplanner heeft een koppelmethode ontwikkeld voor automatische verwerking van ODR-registraties. Als eerste partij die ermee aan de slag gaat is de VAC cloud van Dehaco.

Andere leveranciers van ODR-apparatuur volgen snel.

Koppeling tussen SGI Compliance en Dehaco instellen

Voordat de koppeling kan worden gebruikt moet er eenmalig het e.e.a. worden ingesteld:

1. Ga naar instellingen/ bewerk koppelingen. Onderaan deze pagina staat een autorisatiecode. Kopieer deze code.

2. Open vaccloud.nl, log in en ga naar de tab ‘Groepen’. Klik vervolgens op het sleutelicoon van de bestaande groep. (mogelijk heeft u meerdere groepen, bepaal dan voor welke groep de koppeling relevant is)

3. Vervolgens verschijnt er een scherm om de unieke sleutel van SGI Compliance in te voeren. Plak hier de authorisatiecode uit Werkplanner.

Soms wordt in het zoekscherm een e-mail adres geplaatst, waardoor de groepen verdwijnen. Verwijder dan het e-mail adres uit het zoekscherm.

Juiste apparatuur categorie instellen

Na het instellen van de authorisatiecode is de volgende stap om te zorgen dat in Werkplanner bij de juiste apparatuur-categorieen staat ingesteld dat dit ODR-apparatuur betreft.

Van oudsher heet de standaardcategorie in Werkplanner daartoe “ODM” (onderdrukmachine). Apparatuur uit deze categorie wordt dan bij geselecteerde projecten getoond voor registratie van onderdruk. Maar omdat bij sommige containments meerdere onderdrukmachine’s ingezet kunnen worden, en in principe maar 1 onderdrukregistratie per containment voldoende is, is het logischer deze apparatuur te onderscheiden in ODM en ODR.

Bij de activatie van de koppeling hebben we de standaardcategorie alvast aangepast van ODM naar ODR. Vervolgens kunt u vanaf nu nu zelf instellen welke categorieën bedoeld zijn voor ODR-apparatuur. Dit mogen desgewenst meerdere categorieën zijn.

Het instellen gaat als volgt:

  1. Ga naar Apparatuur

2. Klik bij de apparatuur-instellingen op “Categorieën beheren”

3. Bij de gewenste categorie, klik op de knop ‘bewerken’

4. Aan deze lijst is een nieuw veld toegevoegd ‘categorie is ODR’. Zorg dat deze aangevinkt staat voor de gewenste categorieen. Goed is ook om te controleren of dit vinkje eventueel nog aangevinkt staat bij andere categorieën zoals bijvoorbeeld ODM. U kunt deze desgewenst uitvinken, om te voorkomen dat onderdrukmachines getoond worden bij onderdrukregistratie.

VAC cloud-apparaat koppelen

  1. Open weer de hoofdtab “Apparatuur” en zoek een ODR die gekoppeld is aan de VAC cloud, klik hierachter op “bewerken”.

2. Er is een veld toegevoegd aan het formulier ‘Leverancier’. Kies hier voor vaccloud.

3. Tevens nieuw: het aantal kanalen van de ODR kan ingesteld worden.

4. Kies voor ‘bewaren’.

Heeft u vragen of opmerkingen? Vul het contactformulier in. 22 oktober 2021