Apparatuur

Binnen Werkplanner kan alle apparatuur toegevoegd worden. Nieuw is dat aan een apparaat één of meerdere keuringscertificaten toegevoegd worden. Ook handleidingen kunnen aan een apparaat gekoppeld worden.

Bij de apparatuur groep kan aangegeven worden hoeveel dagen voorafgaand aan het verlopen van een keuringscertificaat er een melding binnen Werkplanner getoond moet worden.

Categorie toevoegen

Apparatuur kan gegroepeerd worden in categorieën. Deze kunnen zelf aangemaakt en beheerd worden. Dit kan door middel van het tandwiel naast de knop apparaat toevoegen, kies vervolgens voor categorieën beheren.

Bij gebruik van meerdere modules, zoals asbest en/of sloop en/of bodem kan per apparatuur categorie bepaald worden bij welk project type de apparatuur categorie getoond moet worden.

Onderaan het overzicht kan een categorie toegevoegd worden middels de blauwe knop. Hierbij wordt bepaald:

• Naam van de apparatuur categorie
  • Hoeveel dagen voorafgaand aan het verlopen van het keuringscertificaat moet een melding getoond worden
  • Middels het aanvinken van ‘standaard toevoegen aan projecten’ wordt de apparatuur categorie al standaard binnen een project aangevinkt

Apparaat toevoegen

Als de categorieën zijn toegevoegd kan de apparatuur toegevoegd worden. De velden spreken voor zich. Enkele tips:

• Naam, dit kan een eigen gekozen naam zijn. Bij maskers kan het handig zijn de naam van de medewerker toe te voegen aan de naam, of bij gebruik van een vaste bus indeling de bus naam.
  • Omschrijving, hieraan kan jaarlijks toegevoegd worden hoe de keuring is verlopen. Zo wordt een geschiedenis opgebouwd wat handig kan zijn bij beslissingen of een apparaat vervangen moet worden.
  • Leverancier is vooral belangrijk bij het gebruik van de koppeling met de onderdruk registratie van VAC cloud en Air to check.

Nadat het apparaat is toegevoegd, kunnen de certificaten toegevoegd worden en de handleidingen gekoppeld worden.

Certificaat toevoegen

Aan een apparaat kunnen één of meerdere certificaten toegevoegd worden, daarnaast kan ook een handleiding aan het apparaat gekoppeld worden.

Handleiding koppelen

Onder apparatuur is een nieuwe mogelijkheid gekomen om ook handleidingen te koppelen aan een apparaat. Kies onder de tab apparatuur voor het tandwiel en Handleidingen beheren. Je kunt een handleiding op twee manieren koppelen:

1. Vanuit handleidingen beheren
  2. Direct toevoegen bij een apparaat (bestaand document koppelen)

Zodra je op de pagina van het koppelen van de handleidingen bent kun je middels de knop een nieuwe handleiding toevoegen. Zodra de handleiding is toegevoegd kan je deze koppelen aan apparaten middels de knop koppelen achter het document.

Je ziet vervolgens welke apparaten al gekoppeld zijn aan de handleiding en kunt een nieuwe koppeling met een nieuw apparaat maken middels de knop . Je kunt het overzicht met apparaten vervolgens nog filteren op apparatuur categorie.

Via de pagina van een apparaat kunnen deze stappen ook doorlopen worden, maar er kan ook een koppeling gemaakt worden met een reeds toegevoegde handleiding.

Heeft u vragen of opmerkingen? Vul het contactformulier in. 10 juni 2022