phone 088 - 05 99 777 email contact opnemen info support account_circle direct inloggen

Werkmethode toevoegen

Nu bronnen ook worden geïmporteerd uit LAVS is de naam van de bron vaak anders als omschreven in teksten bij bronnen. Het komt nu met regelmaat voor dat een verwijdermethode nu niet verschijnt onder de tab werkmethode. Daarom zijn diverse nieuwe handigheden toegevoegd, zodat er sneller gezocht kan worden naar een passende verwijdermethode.

Voor elke te verwijderen bron die is toegevoegd onder de tab bronnen, verschijnt onder de tab Werkmethode tekstveld:

Indien het project is opgehaald uit LAVS is de techniek al ingevuld. Anders kan gekozen worden voor:

  • Containment (co)
  • Openlucht (ol)
  • Glovebag (gb)
  • Direct verpakken (dv)

Onder instellingen/ teksten bij bronnen zijn werkmethoden opgenomen. Werkplanner zoekt naar de meest passende tekst en houdt hier rekening met:

  • De naam van de bron, bestaat er een bron met dezelfde naam of een trefwoord
  • De risicoklasse van de bron
  • De techniek die is gekozen in de werkmethode

Als er een match is verschijnen er aan de rechterkant matchende teksten:

Door op de blauwe link te klikken verschijnt de werkmethode in het juiste veld.

De werkmethode kan project specifiek gemaakt worden. De aanpassingen die in het veld gedaan worden, zijn alleen projectgebonden.

Zoekfunctie

Mocht er geen match zijn, dan is er een mogelijkheid om te zoeken op mogelijke bestaande werkmethoden. Dit kan middels het zoekscherm:

Er wordt gezocht op de naam en trefwoorden van de bron. In het blauw verschijnt de naam van de werkmethode, de bevestigingsmethode, risicoklasse en techniek. De passende tekst kan gekozen worden, door op de blauwe link te klikken.

De werkmethode kan project specifiek gemaakt worden. De aanpassingen die in het veld gedaan worden, zijn alleen projectgebonden.

Aanpassen van een werkmethode

De gegevens van te teksten zijn direct vanuit de werkmethode naar instellingen aanpasbaar, zodat de werkmethode de volgende keer wel automatisch verschijnt. Klik op het potlood achter de blauwe tekst van een standaardtekst:

Er verschijnt een pop-up waarin de bestaande instellingen getoond worden:

Het is mogelijk om bijvoorbeeld trefwoorden toe te voegen. Stel de bestaande werkmethode heeft als materiaalomschrijving golfplaten, dan zou het trefwoord golfplaat toegevoegd kunnen worden, zodat de werkmethode de volgende keer wel verschijnt als de bronbenaming golfplaat is.

Kies na het invoeren wel voor toevoegen van het trefwoord.

Als de pop-up is toegevoegd, is deze direct onder de instelling/ teksten bij bronnen opgeslagen.

Let op: Aanpassingen binnen de pop-up in de waarde (verwijdermethode) worden niet binnen het huidige project meegenomen. Deze moeten nogmaals binnen het project aangepast worden.

Toevoegen van een nieuwe werkmethode

Als er geen passende verwijdermethode is opgenomen onder de instellingen, kan deze direct worden toegevoegd vanuit de tab werkmethode.

Er verschijnt vervolgens een pop-up waarin de instellingen ingegeven kunnen worden, waarmee de tekst wordt opgeslagen onder instellingen/teksten bij bronnen.

Let op: Aanpassingen binnen de pop-up in de waarde (verwijdermethode) worden niet binnen het huidige project meegenomen. Deze moeten nogmaals binnen het project aangepast worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Vul het contactformulier in. 29 maart 2021